Anleggsgartner- og idrettsanleggsfag

VG2 Anleggsgartner

På mange av skolene kan du bli anleggsgartner ved å gå vg1 naturbruk eller Vg1 byggfag og deretter  VG2 anleggsgartner. Etter dettte går du ut i 2år i lære.

Anleggsgartner er et yrke for framtiden. En stadig større del av by-omgivelsene våre – som parker, plasser, idrettsanlegg, veier og fortau – er bygget av anleggsgartnere. Dette er arbeidsplasser som ikke er truet av konkurransen fra utlandet. Produksjonen skjer på stedet, og arbeidsoppgavene er varierte. Du arbeider både med maskiner og for hånd, og materialene er alt fra stein og betong til trær og planter.

Anleggsgartnere med fagbrev er ettertraktet arbeidskraft, og langt fra alle velger å jobbe i bransjen. Både staten, fylket og kommunen trenger kontoransatte som kjenner anleggsgartnerfaget, så etter endt læretid er der mange muligheter som står åpne. Også om du vil bli ingeniør, arkitekt eller byplanlegger, kan anleggsgartnerfaget være den rette plassen å starte. Du får en mye mer variert og innholdsrik utdanning enn dem som kun velger teoretiske fag, og de tre årene du er i lære får du lønn.

Så om du vil ha lønn under utdanningen, være sikret læreplass, ha en sikker og god jobb, og samtidig ha muligheten til spennende videreutdanning etter endt fagutdanning: Bli anleggsgartner! Søk vg1 naturbruk.

Hva kan du bli?

Som anleggsgartner jobber du med drift og vedlikehold av parker, hager, rekreasjonsområder og kulturlandskap. Du kan jobbe for kommuner men de fleste jobber i private bedrifter. Du kan og drive ditt eget firma.

En anleggsgartner kan spesialisere seg i deler av faget som steinlegging eller treklatrer (arborist).

Det er laget en egen side for deg som vil finne ut mer om anleggsgartnerfaget. blianleggsgartner.no