søndag, 05 desember 2010 20:49

Spesiell studiekompetanse

Noen studier krever noe mer enn generell studiekompetanse for å komme inn. Dette kan være spesielle fag, praksis eller opptaksprøve.

Oppdatert informasjon om hvilke krav som stilles til ulike studier finner du på nettsiden til Samordna opptak.

Endel studier (f.eks. studier på UMB) krever realfagskompetanse. Det vil si at du må ha generell studiekompetanse og i tillegg:

• R1/(S1+S2)(matte) og
  • enten (R1+R2)(matte) eller Fysikk(1+2) eller Kjemi(1+2) eller Biologi(1+2) eller Informasjonsteknologi(1+2) eller Geofag(1+2) eller Teknologi og forskningslære(1+2).
Veterinærstudiet krever generell studiekompetanse og i tillegg R1/(S1+S2)(matte) og Kjemi(1+2).
Undersøk Samordnet opptak og det konkrete studiet for å være sikker på hvilke fagkrav som stilles.
Mange naturbruksskoler tilbyr fordypning i matte og kjemi (m.m.) for at en kan få spesiell studiekompetanse. Kontakt den aktuelle naturbruksskolen for detaljert informasjon.
Oppdatert pr. 05.12.10